Het is weer een tijdje geleden dus het werd weer eens tijd, een nieuwe special edition van “Op ’t zulderke met” oftewel…‘’ Aan het pyjama ontbijt met:  ex-bestuurslid Vera Roozen’’

-Hoe is het nu met je?
Goed, lekker gegeten: Bruine boterhammen met kaas en ham. Beide tegelijk want nu mag ’t een keer, Net als met Tuldaniakamp. Extra luxe want Rob heeft ze ook nog gesmeerd.

-Heb je een goeie carnaval tot nu toe?
Ja heel erg, dit begon al met het prinsenbal, de onthulling organiseren is toch wel leuker dan ik eerst dacht. Het pakte gelukkig allemaal goed uit. Natuurlijk is het spannend om op zo’n podium staan. Zo deed ik bij de KPJ tijdens het cabaret ook altijd het regisseren om achter de schermen te blijven, maar het was gaaf om te doen. En we hebben ook nog best last-minute een actwagen gebouwd om met de optocht mee te doen. Maar we hebben wel heel veel gelachen. En carnaval op zaterdag is gewoon goud. Dat is DE avond vind ik.

-Hoe ben je vroeger bij de KPJ gekomen?
Ik ben lid geworden met het jaar dat ik niet meer met het Tuldaniakamp mee mocht. Daarna ging de rest van de groep ook mee op KPJ-Kamp. En ja..dan moet je gewoon m
ee, bijzijn is meemaken.
Ik kwam bij het bestuur toen Carlijn van de Borne stopte, ze hadden nog iemand nodig en toen heeft Carlijn mij persoonlijk benadert tijdens het KPJ-weekend of ik het zag zitten.
Ik wist eigenlijk helemaal niet wat het inhield ofzo, maar gezellig pilskes drinken en lachen is altijd leuk, ik denk dat ik een jaar of 16 was.

-Wat waren je functies bij de KPJ?
Ik ben gewoon bestuurslid geweest, alhoewel ik ben nooit ingeschreven bij de kamer van koophandel, dat heeft altijd’’ in de pen gezeten…. ‘’ Tijdens mijn tijd notuleerden we nog altijd op papier, totdat ik heb bedacht een digitale notulen te introduceren. Margaret heeft dit eerst altijd gedaan in een schrift met zonnetjes en tekeningen en toen kwam ik opeens met die laptop.

-Wat vond je ervan om bij het bestuur te zitten?
Je hebt het zelf niet in de gaten, maar stiekem leer je zo veel. Ik weet bijvoorbeeld wel hoe alles geregeld moeten worden qua verzekeringen, pr, tent en de bar zetten van het Novemberfest. Dit samen doen daar leer je heel veel van. Dit heb ik heel goed kunnen gebruiken toen we gingen trouwen… dat was eigenlijk een mini Novemberfest. Er moeten veel van dezelfde dingen geregeld worden dus dat is wel heel handig. Toen ik op school zat moest je ook veel samenwerken en als je dat al kan dan heeft dat zeker zijn voordelen. Ik heb nooit het gevoel gehad dat de KPJ mij tijd gekost heeft, want het was altijd super leuk om te doen, dus de tijd had ik er graag voor over. Het heeft nooit als een moetje gevoeld.  

-Wat was de leukste activiteit welke je hebt georganiseerd?
De trots is het Novemberfest, dat is logisch. Verder natuurlijk de pubquiz, Dat is gewoon lol met z’n tweeën als je dan die vragen bedenkt en daarna uitwerkt. Daarna zijn Roel en Lars er bijgekomen om het over te dragen dat is best wel een uitdaging. Het cabaret en de autopuzzelzoektocht vond ik ook altijd leuk om te organiseren, je bent er zo lang mee bezig. Maar als je dan hoort dat er zelfs niet-leden mee willen doen en dat het dus ook buiten de KPJ goed op de kaart staat dan is dat wel heel leuk. Om samen met Han op pad te gaan, decadent te lunchen maar nooit het idee hebben dat je heel serieus bezig bent we waren een goed team.

-Wat vind je leuk aan de KPJ Zelf?
Ik denk, maar dat weet ik pas nu dat het een beetje vergelijkbaar is met de zaterdagavond van carnaval. Je doet samen leuke dingen en het leeftijdsverschil merk je niet. Het is super toegankelijk allemaal. Als je verder kijkt naar de ouders, dan hoop ik dat Sep straks bij de KPJ pilskes gaat drinken dan ergens achteraf op een weiland in een keet. Je weet dan tenminste wel waar hij is en wat er ongeveer gebeurt.

-Waarom is het aan te raden aan nieuwe leden om bij de KPJ te komen?
Om dezelfde reden als dat ik net zeg, het is leuk, gevarieerd, mannen, vrouwen en alle leeftijden. Je kijkt verder dan je eigen vriendengroep. We hebben een grote groep, maar het is ook leuk om met oudere en jongeren op stap te gaan, op kamp en bowlen etc. De KPJ heeft verder ook een grote gunfactor, waar je trots op kunt zijn. Mensen steunen de KPJ om leuke dingen te kunnen doen.

-Bij wie heb je allemaal in het bestuur gezeten?
In het begin met Jibbe Soetens en Rein van de Wouw maar die was er nooit. Margaret natuurlijk altijd en Han, dat waren de ‘oudere’. Dries van Roovert, Floor Soetens, Lieke Lambregts, Lars Trommelen, Roel Timmermans, Adrie van den Biggelaar, Thijs van Dal en Roy van Oort.

-Heb je nog leuke anekdotes/moment die je hebt meegemaakt bij de KPJ?
Het zijn allemaal de kleine dingen, van ‘’daar had je bij moeten zijn’’. Toen het nog vrij klein was (Novemberfest). Eerst was het dat er altijd normaal pils gehaald werd op zondag na het afbreken, daarna zijn de blaadjes bier geïntroduceerd maar daarna zijn er steeds gekkere dingen met bier erop het tentje binnen gekomen. Het werd een sport om weer iets origineels te bedenken. Ook dat zijn dingen van ‘’ ja daar had je bij moeten zijn’’.  Dat is ook met kamp daar gebeuren gewoon leuke dingen. Maar verder met activiteiten dat Thijs van Dal met de bowlen alle banen heeft moeten reserveren omdat het zo druk was. Er is niet een ding wat ik kan noemen dat echt het leukste was.

-Met wie heb je het beste samen kunnen werken in het bestuur?
Han Bolijn, omdat hij heel creatief is en ook out of the box kan denken. Dus met dingen verzinnen is hij wel de man van de aanpak en van de uitwerking ben ik dan meer. Hij bedacht dus bijvoorbeeld een nieuwe ronde voor de pubquiz en ik heb die toen uitgewerkt. Net zo met de autopuzzeltocht. De combinatie van karaktereigenschappen is dan erg goed, dat gaat automatisch. Alleen kan je het niet doen, maar samen kan je veel.

-Afsluiter

Ik ben heel blij met de leden en dat alles goed gaat nu. En ik hoop dat Sep er later ook zo veel van kan genieten als ik gedaan heb! Verder..Echt een eer om geïnterviewd te worden door de KPJ natuurlijk. ?