-Als je denkt aan de KPJ waar denk je dan aan?
Ik vind de KPJ een heel mooie vereniging die iets organiseert voor de jeugd van kleinere dorpen. Het is ook leuk dat je voor een goedkope prijs leuke activiteiten kunt doen. Het is gaaf dat het organiseren van een tentfeest met jong en oud lukt. Ook al lopen de leeftijden erg uiteen, dit brengt de jeugd wel meer samen.

-Hoe kijk je terug op je jaren bij de KPJ?
Toen ik erbij kwam was ik pas 11 of 12, Stijn van Helvoirt heeft mij gevraagd, toen waren er ongeveer dezelfde activiteiten als nu. Mijn eerste activiteit als lid was een survivaldag in de Ardennen met de KPJ kring Tilburg. Toen ik uiteindelijk bij het bestuur zat vond ik het ook erg leuk om activiteiten te regelen voor jongeren. Af en toe kon een activiteit niet doorgaan doordat er te weinig aanmeldingen waren en soms was het volle bak, bijvoorbeeld met het karten of op de bowlingbaan.

-Wat waren jouw vaste activiteiten die je georganiseerd hebt?
Ik heb eerst 2 jaar bij het KPJ kamp commissie gezeten. Daarna ben ik bij het bestuur gekomen. Ik had verder geen vaste activiteit. Toentertijd moest je je nog opgeven via het Kleppermenneke, of je belde naar de huistelefoon van een van de bestuursleden om je aan te melden voor een activiteit. Ik had dan een lijstje naast de telefoon liggen met de aanmeldingen.

-Wat is je leukste herinnering aan de KPJ?
Toen het Novemberfest voor de eerste keer uitverkocht was dat was wel het vetste moment. Zeker met de gedachte erachter dat we dat gedaan hadden met deze club mensen. We moesten het doen met beperkte middelen en hadden een feest bedacht om een super gave avond neer te zetten, waardoor de KPJ kon blijven bestaan. We begonnen met een paar honderd man en zijn uitgegroeid tot een uitverkochte tent! Ook als DJ met Rein was dit leuk om te zien groeien. Heel mooi was ook dat wanneer je een nummer hebt klaarstaan en je weet dat het dak eraf gaat..en dat dan ook het geval is.
Het mooiste moment was toen donderdag Thijs de kaarten overal op ging halen en terug kwam, en hij zei ik heb alle kaarten opgehaald en we zijn uitverkocht, dit was echt een heel bijzonder moment.
Het feest van het 90-jarig bestaan, het was een goed en dik feest. Alles was aangekleed met KPJ-attributen en foto’s. Het feest was gehouden bij Schuttershof en echt heel leuk! 

-Wie waren de gezelligste bestuursleden?
Je kon er geen pijl op trekken maar ik had altijd wel een goeie klik met Thijs van Dal.
Thijs zou ooit een cursus jodelen gaan regelen, dit heeft ongeveer 3 jaar op de agenda gestaan. Maar het is er nooit van gekomen…

-Zijn er ook minder leuke herinneringen aan de KPJ?
Dat ik ermee moest stoppen, daar baalde ik echt van. Maar toen ik een aantal maanden verder was en je weet dat het goed opgepakt wordt door de jeugd dan heb je er wel vertrouwen in, het gaat gewoon verder. Ook het laatste jaar van het KPJ weekend dat we het financieel nog niet bijna rond kregen was ook heel vervelend.
De zondag na het Novemberfest (mijn laatste jaar in de commissie) was een heel mooi moment, Han zat er al langer bij en is eigenlijk mijn beste maat, om samen te stoppen op zo’n hoogtepunt is natuurlijk prachtig maar ook heel jammer. Dat dat op zo’n avond gewaardeerd wordt is kei leuk.

-Wat was het leukste uitstapje/activiteit wat je hebt meegemaakt
KPJ Kamp in het jaar van het 90 jaar bestaan van de KPJ in Co, toen hebben we besloten om iets meer uit te pakken en hebben we een groot huis gehuurd, een quiz en zaterdagavond was er een soort buurtfeest/ sensatiemarkt bezig waar we heen zijn geweest. We hadden een goede opkomst voor die tijd met zo’n 30 man. KPJ kamp vond ik sowieso ieder jaar t leukste, maar ook de zondag avonden na het afbreken van Novemberfest. Dat zijn dingen waar speciale dingen gebeuren.

-Wat is het gekste wat je met de KPJ hebt meegemaakt
het kamp in Co. Toen gingen we kanoën dichtbij attractiepark Plopsaland. Ik heb eigenlijk altijd al een hekel gehad aan kanoën. Han Bolijn had geregeld dat we gingen kanoën, het was te goed weer en de rivier stond droog. Iedereen was al weg maar ik moest nog in de kano, ik was al een keer omgevallen, mijn slippers kwijt en toen was ik er klaar mee. Ik had mijn kano naar de kant getrokken en moest ik met blote voeten met de kano in mijn hand door alle kleine kinderen bij Plopsaland terug naar de kanoverhuur lopen.
Ttja wat niet? De meeste gekke dingen gebeuren s’ nachts met het Novemberfest en de ongein met het opbouwen van het Novemberfest. De buitendienst met Joost, Ad en Thijs, de onzin, het kwallen en de muziek het is gewoon superleuk als je samen buiten bezig bent en lachen, de jongste jeugd een beetje kunt opnaaien ja je had erbij moeten zijn… 

-Wat is er door de jaren heen allemaal verandert binnen de KPJ
De regeltjes die er voortaan allemaal aan vast hangen, het alcoholbeleid bijvoorbeeld en er was toen ook gewoon geen social media, daardoor moest je je opgeven via het Kleppermenneke.

-Wat is je grootste blunder voor de KPJ?
die heb ik geen.. ik zal eens even denken
Voor de plasgoot van het Novemberfest graven we altijd een groot gat om het weg te laten Ooit heb ik dit door Huub van Dommelen laten graven maar dit was recht achter een nooduitgang…( die gelukkig niet gebruikt is) Zelf ben ik er nog bijna ingevallen omdat ik teveel aan het kletsen was haha.

-Wat waren jouw taken tijdens het Novemberfest/ KPJ weekend?
Het buitengebeuren allemaal mee regelen en de wc’s, dat het allemaal goed aangesloten was. Ook was ik KPJ postbode zat ik in de kampcommissie en heb ik losse activiteiten georganiseerd. Als ik brieven moest rondbrengen ging ik naar de Albert Heijn om het 60 a 70 keer te kopiëren en dit 4 keer per jaar: de kerstviering, KPJ kamp, voorjaarsvergadering en contributie. Hiervoor had ik mijn vaste route, ons mam legde ze op volgorde en ik bezorgde de brieven.

-Wat zijn je herinneringen aan het DJ team?
Rein was de man die het technische deel regelde, we zochten wel samen de muziek uit we maakten mapjes met rustige achtergrond muziek, polka’s, knallers, tussen1 en 2 muziek. Het moment dat je weet dat als je een plaat instart dat de tent helemaal op zijn kop stond, dat is echt geweldig.

-Hoe ben je bij het DJ-team gekomen?
We zaten in de vergadering voor de eerste Duitse avond, wat kost een dj 400 a 500 euro ooh dan kunnen we dat makkelijk zelf. Rein melde zich aan en ik ook. We hebben een paar keer bij elkaar gezeten en muziek gedownload en de volgende vergadering gezegd ja we doen het. Het is toch een soort traditie geworden. Ook blijf je ook naar onze opvolgers kijken. 

-Wat waren de gekste dingen die je hebt meegemaakt als dj zijnde?
Ja vrouwen afslaan, achter het podium…. Mensen die met verzoeknummers komen die nergens op slaan, ik heb ook wel eens een jaar iets te veel gedronken toen ik op het podium stond en dat is eigenlijk sonde.

-Wat is je favoriete nummer als dj
van korplikaani – nordic feast
https://www.youtube.com/watch?v=-jPjb_oM7jI

 de zielertaler- hoogzeithst mars
 https://www.youtube.com/watch?v=xBe7KrbgsWo

-Je hebt natuurlijk heel wat fans opgebouwd daarom kon de KPJ natuurlijk niet achterblijven met een collectersitem dit is de Lustige Heinz burger geworden wat maakte deze burger zo speciaal?
Ik ben een groots fan van cheeseburger maar die werd niet verkocht dus dat moest veranderen. De burger bestaat uit: broodje, appelmoes, hamburger, kaas mayo en daarna curry en dan t broodje.

-Je hebt de KPJ ingeruild voor de clownenclub wat mis je nu?
Er is eigenlijk niet heel veel verschil het is hetzelfde soort type organisatie, iedereen heeft zijn eigen taken, we hebben ook een groot feest ook met het prinsenbal wat allemaal geregeld wordt.

-Wat mis je het meeste van de KPJ van vroeger
het samen dingen doen en samen een supergaaf feest regelen, en ook kleine activiteiten ook jong en oud door elkaar en dat het toch heel gemoedelijk is. Door de KPJ hadden we een stapgroep, een beetje de commissie van toen.

-We hebben gehoord dat je groot nieuws hebt, jullie zijn zwanger: hoe groot is de kans dat de naam hetzelfde wordt als een van de bestuursleden?
Heel erg groot, maar ik durf er geen geld op te zetten ;) , we hopen natuurlijk dat het een toekomstig KPJ lid wordt en zelfs bestuurslid.

-Heb je verder nog iets wat je graag kwijt wilt?
Tot slot wil ik de KPJ en de commissie Novemberfest nog heel veel succes wensen in de toekomst.